Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Kάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για το Alter Summit


Εναλλακτική Σύνοδος Ευρωπαϊκών Κινημάτων-Alter Summit

7 και 8 Ιούνη, στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ

Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, τα κινήματα όλης της Ευρώπης συναντώνται στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου. Η Ευρώπη στέκεται στην άκρη του γκρεμού, αντικρίζοντας την άβυσσο. Οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν τους λαούς της Ευρώπης με πρώτη την Ελλάδα στη φτώχεια, καταπατούν τις εργατικές κατακτήσεις, περιορίζουν τη δημοκρατία, και κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα. Η καταστροφή του περιβάλλοντος χειροτερεύει, ενώ ανθρωπιστικές κρίσεις ρημάζουν τις χώρες που πλήττονται πιο έντονα.

Η ευρωπαϊκή ολιγαρχία χρησιμοποιεί όλο και πιο αυταρχικές μεθόδους για να στηρίξει ένα αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο σύστημα, παρόλη τη διάχυτη αντίσταση και διαμαρτυρία. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα και οι συλλογικότητες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη νεοφιλελεύθερη επίθεση και τις πολιτικές λιτότητας που γυρνάνε το ρολόι της ιστορίας έναν αιώνα πίσω. Από τις μαζικές κλαδικές και γενικές απεργίες σε όλη την Ευρώπη, τις πλατείες και το occupy, την Αραβική Άνοιξη, την ελληνικής Χαλυβουργία μέχρι και τη ΒΙΟΜΕ και τους αγώνες ενάντια στις εξορύξεις Χρυσού στη Χαλκιδική το alter summit θα δώσει τη δυνατότητα ανταλλαγής των εμπειριών, σύνδεσης των αντιστάσεων και οργάνωσης των επόμενων συγχρονισμένων κινητοποιήσεων.

Οι εκμεταλλευόμενες τάξεις έχουν πια αντιληφθεί ότι οι πολιτικές της λιτότητας δεν είναι μονόδρομος. Ο αντίπαλος έχει κοινή πολιτική και εμείς καλούμαστε να δώσουμε από κοινού τη μάχη με όλους όσους πλήττονται από την πολιτικές τους. Για αυτό καλούμε τους/τις συναδέλφους και συντρόφους ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στην Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων, να συζητήσουμε και να διαδηλώσουμε από κοινού το Σάββατο στις 8 Ιούνη και να χτίσουμε δεσμούς ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.Το Alter Summit θα διεξαχθεί στον χώρο του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.

Παρασκευή: 12:00-5:00, συνελεύσεις
18:00, παρουσίαση του Μανιφέστου των λαών της Ευρώπης
21:00, συναυλία στο χώρο του ΟΑΚΑ

Σάββατο: 9:30-16:30, συνελεύσεις
18:30, ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, προσυγκέντρωση στο Μουσείο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου