Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Η  Ανοιχτή Πόλη μετέχει και υποστηρίζει την Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων που πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 / 6 και το Σάββατο 8 / 6 στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ (τρένο ΗΣΑΠ, στάση Ειρήνη). 
Μετέχουν κινήματα από: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμ. Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Φινλανδία, καθώς και διευρωπαϊκές οργανώσεις

Η σημασία που αποδίδουμε στην εναλλακτική σύνοδο είναι μεγάλη. Γιατί αποτελεί μια πανευρωπαϊκή συνάντηση των κοινωνικών κινημάτων δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, που αμφισβητούν την ασκούμενη σήμερα ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αγωνίζονται να την ανατρέψουν. Είναι σημαντικό ότι η σύνοδος πραγματοποιείται στην Ελλάδα - πειραματόζωο των πιο σκληρών μέτρων, που οδηγούν στην εξαθλίωση της εργασίας και σε 30% ανεργία, στην ιδιωτικοποίηση/εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και στην υποκατάσταση της δημοκρατίας από ένα κράτος έκτακτης ανάγκης.
Όλοι και όλες καλούμαστε να υποδεχτούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Ευρώπης, να πάρουμε μέρος στις συζητήσεις, στην παρουσίαση του Μανιφέστου  των Λαών της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Διαδήλωση ενάντια στη λιτότητα και το φασισμό, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο 7.00 μ.μ. από το Μουσείο.
Η Ανοιχτή Πόλη θα πάρει ενεργά μέρος στην εναλλακτική σύνοδο και θα έχει δικό της περίπτερο στο χώρο.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου